Marvel Karakterleri: Piotr Rasputin -Colossus- Kimdir?

Piotr Rasputin - Colossus- Kimdir?

Tam Adı: Piotr Nikolaievitch Rasputin

Diğer İsimleri: Colossus

Süper Güçleri: Vücudunu organik metala dönüştürme, fiziksel güç ve dayanıklılık.

İlk Ortaya Çıktığı Seri/Bölüm: Giant Size X-Men #1

Piort -Peter-, Chris Claremontûn yaratmış olduğu, ikinci X-Men takımının üyelerinden biridir ve Illyana Rasputin'in (Magik) ağabeyidir. 1990'lara kadar takımda kalmış, daha sonra kısa bir süreliğine Excalibur'da yer almış ve sonrasında ise X-Men'e geri dönüp ölümüne kadar orada kalmıştır. Elbette ki Marvel evreninde ölmek kolay olmadığından ilerleyen yıllarda hayata döndürülmüş ve çeşitli X-Men devam serilerinde yer almıştır.

Biyografisi

Rusya'daki ailesinin çiftliğinde doğup büyüyen Peter'ın astronot olan ağabeyi Mikhail bir roket kazasında ölmüştür. Ağabeyi gibi kendisi de ergenlik yıllarına ulaştığında mutant özellikler göstermeye başlar. Kız kardeşini kontrolden çıkmış bir traktörün önünde ezilmekten kurtardığı gün Profesör Xavier onu yeni X-Men takımına davet etmek için gelir. Masum, dürüst, saf ve ailesine çok düşkün bir yapısı olan Colossus'u onlardan ayrılmaya ikna etmesi pek de zor olmaz çünkü genç ve idealist Peter, gücünü iyilik için kullanma sorumluluğu hissetmekte, masum insanlara yardım etmeden duramamaktadır.

X-Men

Colossus X-Men takımında, takımın iyi yürekli dürüst köylü çocuğu rolüyle uzun süre görev yaptı. Storm onu küçük erkek kardeşi olarak görür, masumiyetini ve merhametini takdir ederdi. Colossus bu masumiyetini Mutant Katliamı olayında ilk kez kan akıtarak kaybeder.

Kitty Pryde takıma ilk katıldığı günden itibaren aralarında hafif bir hoşlanma, flört başlamıştır. Kısa sürede hislerini birbirlerine itiraf eden Kitty ve Peter çıkmaya başlarlar (Geçmiş Günler Gelecek hikayesinde gelecekte evlenmişlerdir bile). Fakat şifacı Zsaji olayından sonra Peter, kendisinin hayatını kurtarmak için iğrenç bir Morlock'la evlenmeyi bile kabul edip hayatının sonuna kadar tünellerde yaşamayı göze alan Kitty'yi terk eder. Şifacı Zsaji, Beyonder'ın X-Men'i birkaç başka Marvel kahramanıyla birlikte kaçırıp bıraktığı arena gezegen Battleword'de yaşayan bir yerlidir. Peter ona aşık olur. Fakat Zsaji, o savaşta ölen Peter'ı hayata geri döndürmek için kendi hayatını feda eder. Peter o günden sonra bir daha asla sevemeyeceğini söyleyerek kendini kapatır. Kitty uzun süren bir kalp kırıklığından ve Wolverine'le birlikte Japonya'da geçirdikleri maceradan sonra kendini toparlar ve yalnızca arkadaş olarak devam ederler.

Colossus'un Çöküşü

Illyana Legacy Virüsü denen, yalnızca mutantları hedef alan hastalığın pençesinde öldükten sonra Colossus takımı terk edip bir dönem Magneto'ya katılır. Daha sonra yine kısa bir dönem Excalibur'da yer alır, fakat en sonunda X-Men'e geri döner. Beast Legacy Virüsüne panzehir bulmuştur, fakat elbette panzehirin trajik bir engeli vardır: Dünyaya yayılıp bütün hasta mutantları iyileştirmesi için önce bir mutant üzerinde uygulanmalıdır, fakat o mutant bu uygulamadan sağ kurtulamayacaktır. Beast ilacı kullanmak istemez, fakat Colossus gizlice alıp kendi üzerinde uygular. Kız kardeşi Illyana Legacy Virüsünün ilk kurbanı olurken, kendisi son kurbanı olur ve Colossus ölür.

Yerseniz...

Tabi ki burası Marvel evreni. Bedeni saklanır, Colossus daha sonradan birtakım güçler tarafından hayata döndürülür falan. İşte Marvel'ı ben bu yüzden seviyorum. Keşke George R. R. Martin gibi muhteşem yazarlar da daha fazla Marvel okumuş olsa...

İlgili makaleler:

Illyana Rasputin -Magik- Kimdir?
X-Men: Storm Neden En İyisi?
Sokakların Altında Cinayetler: Mutant Katliamı
X-Men: Geçmiş Günler Gelecek -Çizgi Roman

Yorumlar