Sürgün - Kara Elf Üçlemesi 2 - R.A. Salvatore

Künye

Kitap Adı: Sürgün - Kara Elf Üçlemesi 2
Orijinal Adı: Exile
Yazar: R. A. Salvatore
Türü: Fantastik Kurgu
Yayınevi: Laika Yayınları
Sayfa Sayısı: 275

Anayurt'ta en son Drizzt ve sadık büyülü dostu Guenhwyvar'la birlikte Menzoberranzan'ı terk etmiştik. Yakınlık duyduğu ve sevdiği tek kara elfi, babasını kaybetmiş, drowların öğretilerine ve Karanlık Kraliçe'ye sırt çevirip inzivaya çekilmişti.

Sürgün'e Drizzt'in Karanlıkaltı'ndaki tehlikelerle nasıl mücadele ettiğini öğrenerek başlıyoruz. Olağanüstü savaş becerileri ve zekasıyla Drizzt Karanlıkaltı'na çoktan uyum sağlamıştır bile. Fakat orada, hepsinden daha tehlikeli korkunç bir canavar olduğunu fark etmesi fazla uzun sürmez. Bu canavar, Drizzt'in içindeki ilkel benliği, Avcı'dır. Hayatta kalmak için her şeyi yapabilecek, sonuna kadar ilkel ve ölümcül bir içgüdüdür Avcı. Ve gün geçtikçe Karanlıkaltı'nın yaşam şartlarına uyum sağlamak için kontrolü daha fazla ele geçirmeye başlamıştır. Artık Drizzt için içindeki o "insanlığı" korumanın tek yolu, kendi güvenlik önlemlerini ihlal ederek medeniyet aramaktadır.

Bu bölümde Drizzt'in ilk kitapta ektiği bazı iyilikleri biçtiğini göreceksiniz. Guenhwyar ve Zaknafein'i saymazsak ilk kez arkadaşlar edinecek, geçmişinden karakterlerle yüzleşecek, İllitidlerle, Kancalı Dehşetlerle, ve daha birçoklarıyla mücadele edecektir. Fakat annesi Saygıdeğer Malice'in Drizzt'in peşini bırakmak gibi bir niyeti yoktur. Çünkü Drizzt, Karanlık Kraliçe'yi sinirlendirmiş, tanrıça bunun üzerine öfkesini Do'Urden ailesine çevirmiştir ve ailenin tanrıçanın onayını yeniden kazanabilmesinin tek yolu, Drizzt lekesini temizlemektir. Bunun için ise Malice, Drizzt'in en büyük acısı ve kabusunu, Zin-Carla'yı uyandıracaktır.

Kitap yine ilki kadar başarılı ve sürükleyiciydi. Drizzt'in içindeki ilkel katille olan savaşı, yakınlaşma, sevme ve sevilme, sahiplenilme ihtiyacı ve bunu asla gerçekleştirememesi neredeyse duygulandırıcıydı. Özellikle Drizzt'e karşı Zin-Carla'nın kullanılması çok acımasızcaydı. Kitabın bittiği nokta ise oldukça kritik bir yerdi bana göre, çünkü şu an üçüncü kitapta Drizzt'in yaşayacaklarını epey merak ediyorum. 

Yorumlar