ComicRack: Akıllı Telefonda Çizgi Roman Uygulaması

Akıllı Telefonda Çizgi Roman
Bu kısa yazıda, gittikleri her yerde akıllı telefonda çizgi roman okumaya devam etmek isteyenler için kendi kullandığım bir çizgi roman uygulamasını anlatacağım. 

Çizgi romanlara bir kez dalmışsanız sizin de okumak isteyip de asla vakit bulamayacağınızı düşündüğünüz onlarca seri ve yüzlerce sayı vardır. Bu yüzden azimli bir şekilde okumaya devam etmek gerekir. Fakat ben bilgisayarın başına oturduğumda genellikle yapmam gereken başka şeyler oluyor. Ama cep telefonu her zaman elimin altında olduğu için boş kaldığım her an bu çizgi roman uygulamasını açıp iki üç sayfa da olsa okumaya devam edebiliyorum.

Akıllı telefonlar için onlarca çizgi roman okuma uygulaması var, fakat benim (android için) kullandığım uygulamanın ismi ComicRack. Yüklenmesi, kurulması ve uygulaması son derece kolay. Sadece Play Store'dan ComicRack diye arayıp ücretsiz indirin. Telefonunuzun uygun bir yerinde (Muhtemelen Dosyalarım ya da sdcard) Comics isimli bir klasör oluşacak. Bu noktada doğrudan cep telefonunuzdan internete bağlanıp .cbr ya da .cbz uzantılı olarak çizgi roman indirebilirsiniz. Ya da benim yapmayı tercih ettiğim gibi, bilgisayarınızdan rahat rahat çizgi roman araştırıp, inceleyip, didikledikten sonra yine .cbr ya da .cbz uzantılı olarak bilgisayarınıza indirebilir, oradan telefonunuzdaki Comics dosyasına atabilir ve telefonda çizgi roman okumaya devam edebilirsiniz. (Uygulama PDF de destekliyor, fakat çok kullanışlı olmayabilir).

Daha sonra ComicRack uygulamasına girdiğinizde, uygulama Comics klasöründe mevcut olan bütün çizgi romanları sizin tercihinize göre kütüphanenizde listeliyor. Sol üst köşedeki ComicRack simgesine dokunduğunuzda açılan pencereden sekmeyi tıklayıp çizgi romanları serisine, tarihine, ismine göre listelemeyi seçebilirsiniz. Ben seriler halinde görmeyi tercih ediyorum. Ekranı sağa sola kaydırarak seriler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Listenin ne şekilde görüneceğini de ayarlayabiliyorsunuz, ben tüm detaylarıyla görünmelerini seviyorum.



Ya da bu anlattığıma alternatif olarak cep telefonunuzda direk Dosyalarım/Comics klasörüne gidip, okumak istediğiniz seriyi bulup tıklarsanız otomatik olarak çizgi roman uygulamasıyla açacaktır zaten.

Okuma esnasına gelirsek, ComicRack, açtığınız çizgi romanı en son nerede bıraktığınızı hatırlayıp kaldığınız yerden açıyor, ki bence müthiş bir kolaylık. Ekrana bir kez dokunduğunuzda aşağıda bütün sayfalar tek tek gösteriyor, belirli bir sayfaya hızlıca gitmek isterseniz diye. Sol üstte okuduğunuz sayı hakkında oy verme, yorum yazma vs seçenekleri var, sağda ise çeşitli ekran ayarları var, ki bence her şey gayet rahat, onları kullanmaya hiç gerek yok. Ekrana iki defa tıkladığınızda çok uygun ölçüde otomatik bir zoom yapıyor, ama isterseniz yakınlaştırmayı siz kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ben genellikle telefonun ekran döndürme seçeneğini açık tutup yan çevirerek okuyorum, bana daha rahat geliyor. Siz de birkaç şey deneyip en rahat bulduğunuz yöntemi keşfedin.



Son olarak ComicRack'ın bir de ücretli çizgi roman uygulaması var. Ücretli uygulamada bundan farklı olarak bilgisayardan okuduğunuz çizgi romanlarla senkronize etme ve reklam göstermeme gibi özellikleri var. ComicRack zaten ücretsiz haliyle de akıllı telefonda çizgi roman okumak isteyenler için son derece pratik bir kullanım sunuyor. Daha da rahat etmek ve uygulamayı desteklemek isteyen satın almayı da düşünebilir.

Umarım bu anlatım faydalı olmuştur. Artık siz de evde, işte, okulda, yolda, metrobüste, sıkıcı akraba ziyaretlerinde, devlet dairelerinde ve bankalarda sıra beklerken, tuvalette, sigara molasında, reklamlarda, patrondan azar işitirken ya da kuaförde saç yaptırırken rahatlıkla akıllı telefonda çizgi roman okumanın keyfine varabilirsiniz.

Yorumlar

  1. .cbr ya da .cbz uzantili cizgi romanlari nasil nerde indirebilirim telefondan. Ve cizgi romanlar turkce mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bazı çizgi romanları Türkçe Çizgi Roman ya da Çizgi Diyarı gibi yerlerden Türkçe ya da İngilizce olarak bilgisayarınıza indirip telefonunuza atabilirsiniz. Fakat yayın hakları Türkiye'deki yayınevleri tarafından satın alınmış olan çizgi romanları internetten bulmanız biraz zor. Onları satın alıp elde okumak çok daha keyifli olacaktır ;)

      Sil

Yorum Gönder