X-Men: Jean Grey’in Marvel Girl’den Kara Phoenix’e Dönüşümü – Part 3

Kara Phoenix’in Gazabı



Tam Hellfire Club’dan kurtuldular derken, Jean Central Park’ın ortasında Kara Phoenix’e dönüşerek gökyüzüne yükselir. Hemen oracıkta X-Men’i öldürmeye çalışır, ama fazla da kasmaz. Bunun yerine son derece gösterişli bir şekilde uzaya uçar. Gücü Gümüş Sörfçü’nünkine denktir!
Amaçsız ve hedefsiz bir şekilde uçar, bir yıldıza dalar enerjisini emer, sonra patlatır, beş milyar nüfuslu bir uzaylı gezegeni yok eder, bir Shi’ar izci gemisine saldırır, kısacası tamamen gücünün kontrolünde, insafsız ve durdurulamaz bir şekilde evrene dehşet saçar. Bunu yaparken de Avengers’tan tutun, Shi’ar’a kadar herkesin dikkatini çeker. (Shi’ar’ın kimler olduğu hakkında daha fazla bilgi için bu yazıyı okuyabilirsiniz)




Sonra evine döner. Ailesinin ondan korktuğunu düşüncelerinden okur ve bu onu daha da kışkırtır. Neyse ki ailesine herhangi bir zarar veremeden X-Men müdahale eder ve onu evinden uzaklaştırır. Dövüşürler, dövüşürler, en sonun Xavier, Kara Phoenix ile bir zihin muharebesine girer. Çok zorlu geçen bu muharebe, Jean’in Profesör’e yardım etmesi sayesinde, Kara Phoenix’in yenilgisiyle sonuçlanır. Jean’in zihnindeki bariyerler yeniden oluşturulur, Jean eski bilincine geri kavuşur. Tam mutlu sona bağlanacakken gökyüzünden bir ışık düşer ve X-Men bir anda yeryüzünden kaybolur.

Jean Grey’in Ölümü


X-Men’i Shi’ar imparatorluğu kaçırmıştır. O yok ettiği gezegen ve kontrolsüz gücü yüzünden Kara Phoenix yargılanmış, suçlu bulunmuş ve ölüme mahkum edilmiştir.

Jean hemen öldürülecekken Shi’ar adetlerini çok yakından bilen Xavier bir çeşit düello talep eder. X-Men takım olarak, Shi’ar’ın en güçlü askerlerine ve muhafızlarına karşı savaşacaktır ve kazanırsa Jean’in hayatı bağışlanacaktır. Jean bir nostalji yaparak terk edilmiş bir gezegenin topraklarında geçen bu düelloya Marvel Girl kostümüyle katılır. Düello çok çetin geçer ve açıkçası X-Men için durum pek de iç açıcı değildir.

Sonra Jean yeniden Phoenix’e dönüşür, sonra da intihar eder.

Başından beri bunu planlamış meğerse. Kara Phoenix’in hâlâ içeride olduğunu hissedebiliyormuş. Günün birinde ortaya çıkar, onu zaptedemem ve yine masum insanların zarar görmesine sebep olurum diye kendini feda etmeye karar vermiş. Bunu da çok şaşırtıcı bir şekilde, düello için belirlenen alanın dışına çıkıldığında zapp diye yakarak yok eden bir silahın önüne kendini atarak yapar.

Bu kadar.

Üslubumdan da anlaşılacağı üzere, ben sonuçtan hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Jean Grey gibi bir karakter için biraz aceleye getirilmiş bir ölüm olmuş. Ama tabi ki 544 bölüm sürmüş bir serinin en esaslı karakterlerinden birinin gerçekten ölmüş olmadığını biliyoruz elbette. ‘Meğerse ölmemiş’ler, tekrar dirilmeler, paralel evrenden klonlarının gelmesi vs. gibi alışılmış geriye dönüşlerden birini bekleyebiliriz.


SON

Yorumlar